Mad og fællesskab i Herfølge

Det er ikke kun de store byer, der kan trække op mod 130 borgere til fællesspisning en hverdagsaften. I Herfølge har SuperBrugsen taget initiativ til madfællesskab, og det giver nærvær og sammenhold.

Fotos: Steven Biccard. Tekst: Cæcilie Rebekka Skovmand

Udsolgt på 17 minutter
En helt almindelig tirsdag aften mødes 80 mennesker i alle aldre til fællesspisning i Herfølge. Fællesspisningen, der er led i Coop-konceptet Vores madfællesskab, blev udsolgt på bare 17 minutter. "Det er da vist hurtigere end en U2-koncert", siger formand for bestyrelsen i SuperBrugsen Herfølge, Steen Nielsen.
Spise? Det gør vi sammen
Når den lokale butik inviterer til madfællesskab, er det frivillige fra lokalområdet, butiksbestyrelsen og ansatte, der står for maden. Et måltid koster typisk 50 kroner.
"Det er hamrende sjovt at lave det her"
"Nysgerrige borgere, lokale foreninger og ildsjæle mødes på tværs. Det lokale netværk gødes, og humøret stiger - både i køkkenet og over maden," fortæller formand for Superbrugsen Herfølge, Steen Nielsen.
Vigtigt at værne om fællesskabet
"Det skaber sammenhold i en lille by, og det er vigtigt for mig at værne om fællesskabet. Det skaber liv lokalt og Brugsen er et vigtigt samlingspunkt," siger Herfølge-borger Merethe Jensen.